Nederlandse Data Science Prijzen

 

 

 

De Nederlandse Data Science Prijzen zijn door de KHMW en de BDA in het leven geroepen om uitzonderlijk innovatief ondernemerschap en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van data science in de schijnwerpers te zetten. De initiatiefnemers willen hiermee Nederland op de kaart zetten als data science-land bij uitstek.

Ook in 2019 stellen de sponsors van deze prijzen, AIMMS, Elsevier Science, Lubbers De Jong, UvA, Oracle en ORTEC drie prijzen ter beschikking:

 

 

STARTUP

De Anthony Fokker Prijs voor startups beloont ondernemingen die korter dan vijf jaar bestaan en op innovatieve wijze data science toepassen. Aan deze prijs is geen geldbedrag verbonden.

INSTITUTIONAL

De Hendrik Lorentz Prijs is bedoeld voor een organisatie binnen het bedrijfsleven of de overheid die op een onderscheidende en innovatieve manier data science toepast. Aan deze prijs is geen geldbedrag verbonden.

SCIENCE

De Gerrit van Dijk Prijs wordt uitgereikt aan een promovendus. De prijs wordt toegekend op basis van het ingezonden proefschrift. Aan deze prijs is een geldbedrag van 3.000 euro verbonden.

 

De inschrijving voor de editie 2019 opent 12 februari. Sluitingsdatum is 31 maart 2019. Informatie en aanmelden: nederlandsedatascienceprijzen.nl  

Lees ook het interview in de Telegraaf met Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de BDA: Telegraaf

Winnaars 2018

Hendrik Lorentz Prijs: Inspectation en CQM
Anthony Fokker Prijs: Digi.Bio
Gerrit van Dijk Prijs: Dong Ngyuen, UT

Voor een verslag van de prijsuitreiking in 2018 en informatie over de winnaars, zie: khmw/headlines

Winnaars 2017

Hendrik Lorentz Prijs: AgroEnergy en CQM
Anthony Fokker Prijs: Quantib
Gerrit van Dijk Prijs: Stef van den Elzen, TUE

Voor een verslag van de prijsuitreiking in 2017 en informatie over de winnaars, zie: khmw/headlines