The Northernlands Data Startup Summit

 

 

Op 2 mei a.s. organiseert het Open Data Instituut (= ODI) Leeds gezamenlijk met de Nederlandse Ambassade in Londen een gezamenlijk event, The Northernlands Data Startup Summithttps://leedsdigitalfestival.org/events/the-northernlands-data-start-up-summit/. Het event wordt georganiseerd in het kader van het Leeds Digital Festival en is er op gericht om Nederlandse en Britse (vooral uit het noorden van de UK) partners op het gebied van Data bij elkaar te brengen. Thema’s als Data Science, Innovation, Data Ethics, AI etc. komen allemaal ter sprake. We hopen op de Summit een discussie aan te gaan over wat er allemaal kan, waar valkuilen liggen en hoe we op deze onderwerpen nog beter grensoverschrijdend kunnen samenwerken. Daarnaast zouden we als Ambassade graag laten zien wat we in Nederland op al deze terreinen aan het doen zijn.

 

De ambassade ondersteunt dit event in Leeds graag omdat een belangrijk gedeelte van de Data Science in het VK  geconcentreerd is rond het Noorden van het VK. Het biedt daarom een goede gelegenheid om de samenwerking tussen deze regio van het VK en verschillende regio’s in Nederland te versterken. We zijn er ook van overtuigd dat het een unieke kans is om, juist in deze tijden,  de samenwerking tussen leidende organisaties in Nederland en het VK te stimuleren!

 

Het zou fantastisch zijn als partners van de Big Data Alliance op een of andere manier aan dit event zouden kunnen deelnemen. Dat kan als spreker, het geven van een workshop of het demonstreren van een product/onderzoek etc.

 

Voor nadere vragen over de mogelijkheden voor deelname kunt u contact opnemen met: Lieke Conijn, Senior Commercial Attache bij de Nederlandse Ambassade in Londen, lieke.conijn@minbuza.nl .