Hackathon Connect @ SURFconext

Date
14.02 — 14.02.2019
Location
SURFSara Moreelsepark 48 Utrecht

Hackathon Connect @ SURFconext: Sluit je dienst aan op SURFconext op 14 februari

We starten met een uitleg over wat SURFconext is, en de verschillende manieren om een dienst aan te sluiten. We gaan in op SAML en OpenID Connect (OIDC) en staan natuurlijk ook stil bij privacy en security. Na dit theoretische begin ga je zelf aan de slag. We zetten samen met jou de eerste stappen om je dienst daadwerkelijk aan te sluiten op SURFconext.

Voor wie?

Deze hackathon is bedoeld voor softwareontwikkelaars en system integrators bij instellingen en dienstaanbieders (serviceproviders) die graag hun dienst willen aansluiten op SURFconext. We richten ons vooral op de ontwikkelaars die normaal gesproken daadwerkelijk een dienst zouden aansluiten, maar het fijn vinden om de experts van SURFconext in deze hackathon bij de hand te hebben om eventuele vragen en problemen direct op te lossen. Je moet je eigen laptop meenemen, en al enig voorwerk doen. Hierover sturen we je een bericht na je inschrijving.

Voor mensen die niet zelf een dienst daadwerkelijk op basis van SAML of OIDC koppelen, kan deze workshop leerzaam zijn, maar op die mensen is deze workshop niet gericht.

Voorkennis nodig?

Je hebt enige technische kennis van SAML of OIDC nodig. Verder gaan we ervan uit dat je je dienst kent, en de rechten en basisvaardigheden hebt om toegang te hebben tot de dienst, eventueel benodigde software te installeren en configureren en bijvoorbeeld certificaten aan te maken.

Voorlopig programma

09.30 uur Koffie & thee
10.00 uur Introductie SURFconext
10.30 uur Serviceproviders bij SURFconext; hoe sluit je je dienst aan, en waar moet je op letten?
11.00 uur Pauze
11.30 uur Begin hackathon
Lunch
14.00 uur Afsluiting

Inschrijving

Zie hier

Wanneer?

14 februari 2019 tussen 10.00 en 14.00 uur

Waar?

SURFsara Utrecht, Moreelsepark 48, Utrecht

Read more