Big Data Innovatiehub

De Big Data Innovatiehub is een consortium van bedrijven, opleidingsinstituten en overheden rond big data. Op het Dutch Innovation Park ontwikkelen de initiatiefnemers een onderzoekscentrum voor toegepast big data-onderzoek op het gebied van e-health, zelfzorg en digitale veiligheid.

Big Data
De ontwikkelingen rond big data gaan razendsnel. Nog nooit eerder in de geschiedenis was er zoveel data beschikbaar voor bedrijven en overheid. Data waarvan we het potentieel nog onvoldoende benutten voor innovatieve nieuwe bedrijvigheid, voor het ontwikkelen van (gemeentelijk) beleid of voor het optimaliseren van de bedrijfsvoering van ondernemingen. De mogelijkheden om voor alle facetten van het dagelijks leven innovaties te ontwikkelen op basis van data zijn enorm.

Wie dat goed kan heeft toegang tot ‘de economie van data’, een groeiende economie van data-gebaseerde diensten. Een economie die nog in de kinderschoenen staat en waar moet worden gewerkt aan het vinden van de juiste aanpak voor onderzoek en ontwikkeling van producten en diensten.

Big Data Innovatiehub
Partner types
Government
Fields
Analytics
Business
Application areas
General
Technical expertise
Big Data Innovatiehub
Contact information

Saskia du Bois
E: saskia@bigdatainnovatiehub.nl
T: 06 ‑ 37460251